Publikace

Publikace: Bezpečnost školských zařízení 1

Více než tři roky se na různých úrovních a různým způsobem mluví o ochraně školských zařízení. Mění se bezpečnostní klima Evropy, máme díky negativním zprávám strach z přistěhovalců, čteme o tom, že ve školách ztrácí učitel autoritu a díváme se na útoky ve školách v zahraničí. To vše vytváří obraz jistého nebezpečí, které je potřeba řešit.

Pravdou je, že těch skutečných útoků na školská zařízení jsme zatím v České republice moc nezaznamenali. Kde je tedy rovnováha mezi pocity a skutečností v nastavení bezpečné školy? Proč vůbec bezpečnost řešit? Jaký přístup je rozumný a jaký nikoliv?

Na to vše dává odpověď první díl publikace Bezpečnost školských zařízení, který si můžete volně stáhnout zde:
BEZPEČNOST-ŠKOLSKÝCH-ZAŘÍZENÍ_1_díl-MV.pdf (staženo 431× )

Publikaci je možné také objednat jako tištěnou barevnou brožuru v ceně 75,- Kč vč. DPH/ks plus poštovné zde.

Pracovní list: Já a bezpečnost mé školy. Poznám varovné signály?

Tématický pracovní list pro školy, doplněný dotazníkem žáka / studenta pro zjištění skutečného stavu bezpečnosti na školách. Ke stažení zde:  Pracovní-list-dotaznik.pdf (staženo 194× )

Newsletter Asociace bezpečná škola

Asociace bezpečná škola vydává pravidelný newsletter určený  pro všechny zájemce o naši rozsáhlou činnost v oblasti bezpečné školy.

Rok 2020

Obsah čísla 1/2020
Koronavirový speciál: Doba (po)coronavirová, Chování dětí a mládeže, Veletrh For Arch 2020, Agrese v současné situaci, Změna chování škol, Bezpečné chování on-line, Dary členů Asociace

Ke stažení zde: Newsletter 01 2020 (staženo 46× )

Rok 2019
Obsah čísla 1/2019
Kybernetická bezpečnost, Představujeme zajímavý projekt, V českých školách roste násilí, Co udělat pro bezpečí školy.

Ke stažení zde:  NEWSLETTER-ABŠ-012019.pdf (staženo 138× )

Obsah čísla 2/2019
Slovo prezidenta, Otázky pro ABŠ, Specifika bezpečnosti v MŠ, Z činnosti Asociace.

Ke stažení zde: NEWSLETTER-ABŠ-02-2019w.pdf (staženo 121× )

Rok 2018

Obsah čísla 1/2018
Školení bezpečnostních auditorů, zodolnění bezpečnosti ve školách, školy v Kraslicích pod dohledem, rozhovor s M. Kladníčkem.

Ke stažení zde: Newsletter ABŠ 012018

Obsah čísla 2/2018
Řízení rizik modelem sýra, představujeme zajímavý projekt, česká škola a komerční bezpečnost, školy to samy nezvládnou.

Ke stažení zde: Newsletter ABŠ 022018

Rok 2017

Obsah čísla 1/2017
Středočeský kraj se stal členem Asociace bezpečná škola, vznik asociace, rozhovor se starostou města Kraslice, ukázka dobré praxe základní škola Neveklov.

Ke stažení zde: Newsletter ABŠ 012017

Obsah čísla 2/2017
Status bezpečná škola udělen ZŠ Myslbekova v Ostrově, KYBEZ je nový člen ABŠ, CMZS — klíčový člen ABŠ, pult centrální ochrany.
Ke stažení zde:
 Newsletter ABŠ 022017