Načítám Akce

« Všechny Akce

Elektronická evidence ve školní družině

29. srpna od 10:00 do 12:00

SEMINÁŘ
Technické možnosti i právní omezení v elektronizaci školní družiny nejen s ohledem na GDPR.

Přehlednější a bezpečnější evidence dětí, zejména při organizaci jejich příchodu a odchodu, je cílem každé školní družiny. Využití elektronických systémů od čipů, přes komunikační systémy až po kamery je tedy čím dál častější. Jaké systémy jsou technicky k dispozici, jaké jsou jejich výhody i rizika a kde je naopak třeba brát zostřený ohled na ochranu osobních údajů? Ptejte se experta a získejte odpovědi a doporučení na míru vašim potřebám.

TERMÍN: Čtvrtek, 29. 8. 2024 | 10:00 – 12:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.

MÍSTO: Online – přímý přenos u vás na monitoru

OBJEDNÁVKA: https://www.seminaria.cz/akce/elektronicka-evidence-ve-skolni-druzine/

ZAMĚŘENÍ

Školní družina je jedním z necitlivějších míst v prostoru školy z hlediska přístupu cizích osob. Zároveň v družině potřebujete praktický a pružný systém evidence dětí – jejich příchodu a odchodu. To vše jsou zásadní důvody k implementaci a využití elektronických systémů, které vám usnadní práci a zvýší bezpečnost.

Poskytneme vám užitečné návody k výběru, implementaci a efektivnímu využití elektronických systémů, které zefektivní práci, zlepší organizaci družiny a zvýší transparentnost procesů. Představíme softwarová řešení s důrazem na bezpečnostní aspekty a integraci s dalšími školními systémy. Zmíníme i právní limity jejich užití.

KOHO OSLOVÍME

Seminář Elektronická evidence ve školní družině je určen pro zřizovatele družiny, vychovatele a osoby odpovědné za chod školní družiny.

1. Možnosti elektronické evidence s ohledem na ochranu osobních údajů
  2. Přístupové (čipové) systémy pro vstup do družiny pro rodiče a doprovod dětí
  3. Vstupní komunikační systémy s rekognoskací vstupujících
  4. Kamerové systémy ve školní družině – možnosti a omezení
  5. Systémy pro bezpečný únik – možnosti a omezení
  6. Dotazy a diskuse

DALŠÍ INFORMACE

Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.

KDO PRO VÁS PŘEDNÁŠÍ

Ing. Libor Sladký
Libor Sladký vystudoval Fakultu aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, obor Bezpečnostní technologie, systémy a management. Od roku 1993 působí v oboru řešení bezpečnostních systémů, projektů a auditů. Je autorizovaným projektantem, revizním technikem, prezidentem Asociace Bezpečná škola, členem komise pro vznik ČSN 73 4400 a řešitelem bezpečnostních posouzení a řešení v rámci České republiky. Je také členem Technické normalizační komise ÚNMZ č. 148 Prevence kriminality a ochrana obyvatel.

OBJEDNÁVKA:

Datum: