Žák 4. třídy s psychickými potížemi napadl učitelku, řeší to policie i sociálka

Žák 4. třídy s psychickými potížemi napadl učitelku, řeší to policie i sociálka

Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák učitelku, která měla utrpět lehké zranění. Škola na svém webu uvádí, že incident se stal mezi žákem čtvrté třídy a učitelkou při vyučování a s žákem ho řeší policisté i pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Na místě zasahovala i zdravotní záchranná služba.

 

Ilustrační foto: Taylor Wilcox, Unsplash

 

„Ve středu po poledni jsme vyjížděli k případu napadení učitelky žákem. Pražští policisté nyní případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Učitelka při incidentu utrpěla drobné zranění, ošetření na místě odmítla,“ řekla dnes ČTK mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Další informace k incidentu odmítla sdělit.

„Na žádost policie jsme vyjeli k chlapci s psychickými potížemi, kterého jsme převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Nikoho jiného nebylo třeba na místě ošetřit.

„Dnes došlo během vyučování k incidentu mezi žákem 4. třídy a učitelkou. Situaci s žákem řeší Policie ČR a OSPOD,“ informovala včera na internetových stránkách ředitelka školy v pražském Kamýku Dagmar Bolfová.

Projevy agrese do prostředí škol nepatří a nelze je tolerovat, uvedlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) na platformě X. „Vedení školy, kde ve středu došlo k napadení učitelky žákem, jsme kontaktovali a jsme připraveni poskytnout podporu. Prevenci negativních jevů a rizikového chování se MŠMT dlouhodobě věnuje,“ dodalo.

Ředitelé a další odpovědní pracovníci škol mohou podle ministerstva využít školení a přehled doporučených opatření pro zajištění bezpečného prostředí ve školách. „Důležité je toto téma začlenit do přípravy pedagogů a komunikace mezi žáky a učiteli,“ doplnilo MŠMT.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/dite-ucitelka-skola-zs-zarubova-policie-zachranka-napadeni-nasili.A230907_100136_praha-zpravy_vich

 

Další příspěvky ke čtení:

 

Opilec vyhrožoval, že vystřílí děti ve školách

Komentář ABŠ k článku: Je důležité, aby se takové situace neopakovaly a aby se děti Více informací

Seminář k principům bezpečné školy a simulaci metodiky USB

Seminář k principům bezpečné školy a simulaci metodiky USB uspořádalo 7. května město Rokycany pro Více informací

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

Pokojný predsviatočný utorok na školách, no i v bankách či obchodoch paralyzovali obavami prakticky celé Více informací

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo oznámení o Více informací

Bezpečnost ve školách

Téma bezpečnosti nejen ve školách – Informace a odkazy k tématu: Metodický průvodce pro školy Více informací