Archive for Leden, 2022

Lidé budou potrestáni, napsal útočník z Heidelbergu svému otci

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Lidé budou potrestáni, napsal útočník z Heidelbergu svému otci

Krvavé běsnění v posluchárně univerzity v Heidelbergu mohlo skončit ještě hůř. Policisté zjistili, že se osmnáctiletý útočník, jinak student biologie, na úder dobře vybavil. K dispozici měl nejen dvě dlouhé střelné zbraně, ale v batohu měl také 100 nábojů, píše deník Bild. Poslední zprávu, ve které naznačil svůj záměr, poslal svému otci přes aplikaci WhatsApp.

 

Foto: Gollnov Sebastian, ČTK

 

Kolem poledne dorazil mladý muž se světlým batohem na zádech a dvěma dlouhými palnými zbraněmi do posluchárny heidelberské univerzity. Na přítomné zahájil palbu z brokovnice.

Třiadvacetiletá žena dostala zásah do hlavy a kolem 16. hodiny zranění v nemocnici podlehla. Dvě ženy (19 a 21) a dvacetiletý mladík byli zraněni jen lehce.

Po činu mladík utekl před budovu a tam se zastřelil. Přitom podle policie měl dost času na to, aby znovu nabil a střílel dál. Munice měl na to s sebou dostatek. Zatím není jasné, proč měl útok takový vývoj, uvedl Kollmar. Nelze podle něj vyloučit, že měl být zasažen konkrétní člověk.

Největší hádankou je motiv útoku. Podle prvních informací neměl mladík k útoku žádné politické nebo náboženské důvody. Jeho trestní rejstřík byl čistý. Neměl ani řidičský průkaz. „To je velmi neobvyklá situace,“ uvedl policejní prezident. „V následujících dnech budeme prověřovat okolí studenta,“ řekl policejní prezident. Vyšetřovatelé se domnívají, že za útokem mohly být buď vztahové, nebo psychické problémy.

Osmnáctiletý mladík žil v Mannheimu a podle vyšetřovatelů si prý zbraně opatřil v zahraničí teprve před několika dny. Existují dokonce doklady o koupi. Student přitom neměl zbrojní průkaz.

Zdroj: Novinky.cz
Autor: Jitka Zadražilová