Dítě odešlo otevřenou bránou z mateřské školy, učitelky dostaly výpověď

Dítě odešlo otevřenou bránou z mateřské školy, učitelky dostaly výpověď

Noční můra každého rodiče se na začátku listopadu stala skutečností v mateřské škole Rubešova v Hlinsku. Tříleté dítě tam opustilo bez vědomí učitelek areál školky otevřenou brankou. Osamoceného dítěte si o pár ulic dál všiml člověk, který ho přivedl do ředitelny. Obě učitelky, které byly s dětmi v kritickou chvíli na školní zahradě, dostaly okamžitou výpověď.

Rodiče tříletého potomka z Hlinska na Chrudimsku na pondělí 8. listopadu asi jen tak nezapomenou. Souhra nešťastných okolností mohla skončit neštěstím. V ten den dopoledne trávily děti čas na školní zahradě se dvěma učitelkami. Jedno z dětí však zatoužilo po dobrodružství a zřejmě předčasně otevřenou bránou pro dodavatele zásobování školní jídelny odešlo.

Došlo k fatálnímu pochybení způsobeného lidským faktorem. Zaplaťpánbůh, že se dítěti nic nestalo. Je to varování.
Miroslav Krčil, starosta Hlinska

 

Celý článek si můžete přečíst: IDNES.CZ

 


Krátký komentář ABŠ k článku:

V rámci bezpečnostních auditů není tento příběh MŠ zcela ojedinělý. Jeden příběh za všechny. Dva malí chlapci si kreslí na papír mapu. Učitelka je pochválí  jak si hezky hrají, a ptá se co kreslí. Odpověď zní – plán útěku. Učitelka se zasměje. Nicméně kluci to brali vážně. Plán útěku byl reálný a opravdu se jim povedl, kluci podle toho plánu utekli.

Řešením je kvalitní samo zavírač a vratová zástrč na, kterou si dospělý umí otevřít, dítě nikoliv.

Ing. Libor Sladký

Vratová zástrč

Samozavírač

Další příspěvky ke čtení:


[pt_view id=“568fce3xi7″]