Publikace

Publikace: Bezpečnost školských zařízení 1

Více než tři roky se na různých úrovních a různým způsobem mluví o ochraně školských zařízení. Mění se bezpečnostní klima Evropy, máme díky negativním zprávám strach z přistěhovalců, čteme o tom, že ve školách ztrácí učitel autoritu a díváme se na útoky ve školách v zahraničí. To vše vytváří obraz jistého nebezpečí, které je potřeba řešit.

Pravdou je, že těch skutečných útoků na školská zařízení jsme zatím v České republice moc nezaznamenali. Kde je tedy rovnováha mezi pocity a skutečností v nastavení bezpečné školy? Proč vůbec bezpečnost řešit? Jaký přístup je rozumný a jaký nikoliv?

Na to vše dává odpověď první díl publikace Bezpečnost školských zařízení, který si můžete volně stáhnout zde:
BEZPEČNOST-ŠKOLSKÝCH-ZAŘÍZENÍ_1_díl-MV.pdf (staženo 22× )

Publikaci je možné také objednat jako tištěnou barevnou brožuru v ceně 75,- Kč vč. DPH/ks plus poštovné zde.

Newsletter Asociace bezpečná škola

Asociace bezpečná škola vydává pravidelný newsletter určený  pro všechny zájemce o naši rozsáhlou činnost v oblasti bezpečné školy.

Obsah čísla 1/2017
Středočeský kraj se stal členem Asociace bezpečná škola, vznik asociace, rozhovor se starostou města Kraslice, ukázka dobré praxe základní škola Neveklov.  Ke stažení zde: Newsletter ABŠ 012017

Obsah čísla 2/2017
Status bezpečná škola udělen ZŠ Myslbekova v Ostrově, KYBEZ je nový člen ABŠ, CMZS — klíčový člen ABŠ, pult centrální ochrany. Ke stažení zde: Newsletter ABŠ 022017